Обръщение на  Александър Каракачанов – кандидат за президент на Република България и  Боян Киров – кандидат за вицепрезидент на Република България

Конституцията постановява, че Президентът „олицетворява единството на нацията“. Но как се олицетворява това, което постоянно се руши?!

Може ли да има единство между непрекъснато увеличаващите се бедни и бедстващи,  и все по-наглата прослойка живеещи богато и охолно?

Може ли хора да умират поради недостъпност до медицински услуги, което реално се превърна в поредната печеливша далавера, а животът и здравето да са право на платежоспособните? Как да се чувстваме обединени, след като не сме равноправни?

Обединява ли се нация чрез постоянното й насъскване срещу едни или в угода на други „световни сили“, но никога в полза на националния ни интерес? Не ни ли доведоха алчността и лицемерието на тези „световни сили“ до потока от бежанци и небивал тероризъм? И сега се опитваме да лекуваме последствията, а не да премахнем причините.

Време е Европа да се раздели с непотребния модел „НАТО“ и да има собствени сили за сигурност и собствена външна политика. Но политика в интерес на хората, не на корпорациите! Това е нашата Европа!

Интересува ли се т. нар. „политическа класа“, чиито деца учат по чужбина, как се получава висше образование в България и заслужава ли си то парите, които, между другото, по Конституция би трябвало да не плащаме!?

Знае ли същата тази „класа“, че още първото изречение на основния ни закон обявява България за СОЦИАЛНА държава? Но в тази уж „социална“ държава реално колкото по-малка ти е заплатата, толкова по-голям процент от нея плащаш като данък, а колкото си по-богат, толкова по-малък е този дял!

Може ли да бъде единен народ, на който постоянно се опитват да подменят понятието за справедливост с купешки фрази за „икономическа ефективност“ и  „развитие на бизнеса“, а едновременно с  това истинските производители се мачкат и рекетират?

Не може да има икономическо развитие, ако хората не виждат и не вярват, че има справедливост!

Някой ще каже, че всички тези въпроси не са прерогатив на Президента. Точно обратното! Нагледахме се на пионки, опитващи се да подменят истинския дневен ред с корпоративни и лични интереси.

Единственият начин Президентът на България да изпълни достойно своята мисия е да поставя като приоритет пред нацията истинските проблеми на хората. Само така той ще се превърне в обединител!

 

Честит празник!

 

Кандидатите за президент и вицепрезидент се издигат с Инициативен комитет. Желаещите да подкрепят кампанията на кандидатите могат да се свържат с предизборния щаб на тел. 088225 69 24,  E-mail: 2016.prezident@gmail.com