Колеги, както някои от вас знаят, по технически причини, не успяхме да регистрираме кандидати за президент и вицепрезидент - Александър Каракачанов и Боян Киров от Българската левица.Вижте декларацията със становището на Зелена партия във връзка с президентските избори.

Декларация на Зелената партия по повод изборите за президент на Република България

На 6 ноември 2016 г. ще имаме възможност да изберем измежду повече от двадесет кандидати за президент на България. Разнообразието от лица и платформи обаче е само привидно. Никой от толерираните от социологическите агенции осем кандидата с „най-добри“ резултати не е носител на реални промени. Промени, от които се нуждае българското общество. Всички те са активни „строители“ на съвременната ни олигархично-мафиотска обществена структура, която дълбоко и несправедливо разедини народа ни.

Затова, Зелената партия призовава да не гласувате за кандидатите на статуквото! Изберете да подкрепите тези, който могат да бъдат основа за нови по-справедливи тенденции на политическо развитие. Кой от тях е най-подходящ – нека всеки да определи по съвест. Това е истинският полезен вот! Само така гласът ви няма да бъде загубен!