Жители на София, Пловдив, Варна, Добрич, Шумен, Видин, Бургас и Пазарджик се включват в Световния ден за борба с фракинга и в Европейския ден за протест срещу подготвяното Трансатлантическо споразумение за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ  – 11 октомври

На пресконференцията днес/10 октомври/, от 10 ч. в БТА ще бъдат представени подробности за протестните събития в българските градове, които се включиха в протестите. Ще бъдат разисквани и изтекли детайли от секретните преговори за ТТИП, в които участват само европейски чиновници и лобисти на корпорации. 

Участници: Ивайло Попов и Генади Кондаров - ЕС „ За Земята“, Иво Христов - Сдружение „Солидарна България“, Мариана Христова - "ГИ за забрана на проучванията и добива на шистов газ в България по метода хидравлично разбиване". Ива Александрова -  ПП „Зелените“, Маргарита Милева - „Българска левица“ и Силвия Владимирова от ПП"Зелена партия" ще подкрепят протестите и ще представят позиции на своите политически семейства – групите на ЕЗП и ЕЛП в Европейския парламент, против подписването на ТТИП и употребата на  метода фракинг при добива на подземни богатства.

Пресконференцията можете да гледате на живо: http://www.bta.bg/bg/pressclub